KAWAN-KAWAN SAYA

Friday, 17 June 2016

Hai Adik Cayang

Hari tu masa checkup baby... aku scan 3d. Tapi tak nampak sangat sebab air ketuban ngan-ngam. Tapi nampak ler muka dia...


Alo..lo..lo..lo... syayang ibu

Masa scan pun baby aku ni tak nak duduk setempat... tak dapat nak fokus sangat. Doktor kata tak nak duduk diam.. sekejap angkat tangan... last sekali angkat kaki.. tunjuk kat ibu ngan abah dia..jantina... 

OK le... puas ati dapat nengok muka dia kat dalam tu... tak sabar lak nak tunggu dia punya aksi2. 

Friday, 6 May 2016

Umrah 2016


Baru-baru ni aku 1 family gie umrah 16 April sampai 27 April 2016. Pakai Pakej Tiram Travel. Naik Air Asia X. Kali ke-2 aku ke Tanah Suci... Pertama kali buat Mr Cinta dan anak-anak. Alhamdulillah... syukur sangat.. keluarga aku antara yang terpilih menjadi tetamuNYA.

Kat Airport Sepang

Dalam Masjid An-Nabawi

Berhampiran Tiang Raudah


Aku pun sempat sembahyang kat Raudah.. karpet hijau lagi. Walaupun agak sesak tapi Allah memudahkan urusan itu. Alhamdulillah... syukur... 


Masjid An Nabawi


Masjid Quba

Masa kat madinah kami dibawa melawat Masjid Quba. Alhamdulillah dipermudahkan segalanya... sempat solat sunat kat sana. 

Atuk n ShahFiq... Sebelum tinggalkan Madinah

Singgah Bir Ali utk niat Umrah


Masjid Bir Ali

Perjalanan dari Madinah untuk menuju ke Mekah. Ambik masa 6 jam jugak nak sampai Mekah. Singgah Masjid Bir Ali untuk niat umrah. 

Sampai je Mekah.. hantar beg dalam hotel..terus berkumpul utk buat umrah. Ramai sangat orang kat sana. Menakjubkan. 

Tunggu bas nak gie Masjid Hudaibiyah

Jabal Rahmah


Haiqal kata dia tak yah panjat Jabal Rahmah ni sebab jodoh dia dah jumpa.. Ada kat sekolah... hahahah. Nak gelak aku. Bukit ni ramai yang berdoa berkaitan jodoh. Dipertemukan jodoh.. dipanjangkan jodoh... Aku cuma berdoa semoga jodoh aku dan dia berkekalan hingga ke syurga, dan semoga anak-anak aku diberi jodoh yang sempurna.

Saie

Aku tunggu kat tepi sambil tunggu Mr Cinta selesai buat umrah yang ke-2.

Tunggu Abah siap saie.. 

Dah bertahlul. Selesai Umrah ke-2

Nanti sambung lagi.. 





Thursday, 17 March 2016

Burger Lagi

Lagi-lagi burger...asyik-asyik burger... hehehe.. layan gambar ajerlah.

Burger Pink


Burger Hijau

Burger Biru



K Bai....






Monday, 22 February 2016

Hai Baby...

Aku dah mula buat check up bby. Dah 3 bulan lebih baru aku buat check up. Hahahha ibu2 mengandung yang lain jangan ikut perangai aku yek.. Awal2 aku tau aku ngandung dulu... aku amik sendiri asid folic yang bijik2 kuning tu... Bila dah masuk 3 bulan aku tukar lak obimin.

Orang selalu kata kalau makan obimin nnti baby besar... hehehe aku lak suka kalau baby besar sikit.. hehehe senang nak jaga tau.. sedap peluk...gomol2... hhmmm tak sabar lak... kekekek

Aku makan yang cenggini

New Obimin

Semua ni aku cari sendiri je kat farmasi. Tapi new obimin ni mahal betul yek.. kalau dulu aku makan obimin biasa je... tak le mahal bebenor... tapi peredaran masa kot...  kan dah lama aku tak ngandung... 8 tahun beb... 8 tahun tu..

Scan 2d baby

Aku tak berapa nampak.. tapi kalau nengok dekat2..kepala baby  nampak. Tak jelas sangat hek.. Nanti lah..dah besor sikit aku scan 3d pulak... heheheh... 

Baby cayang... semoga sihat kat dalam yek.. abang2 kat luar tak sabar tunggu baby keluar.. terutama abang ngah... Abah pun tak sabor nak tunggu baby... macam tunggu anak sulung... hahaha tak sabor ye abah... nanti le ko... malam2 nnti jangan buat perangai cam anak2 yg sebelum2 ni yek... seminggu je berjaga... pas tu tido tak sedor beranak kecik... :P

OKlah... doakan aku selamat sampai bersalin nnti. Pas tu produk akan dihentikan...hahahah... auummm.. 

Friday, 22 January 2016

Cerita Pasal 2 Line

Bulan 11 ari tu aku dok tunggu-tunggu naper dia tak datang... Aku cukup takut kalau dia tak datang... al maklum ajer ler... memang tiap-tiap bulan dia datang jengok aku.. tepat pada masanya.

Aku tunggu dah seminggu... pas tu tunggu lagi.. 2-3 hari... ish.. tak boleh jadi... alih-alih aku pergi farmasi... beli pregnancy test.. Hmmm.. patut ler tak datang.... ada penghuni baru rupanya.. hehehehe

2 line

Hahahah... aku gelak sendiri... sebelum aku bagitau Mr Chinta yang aku.... MENGANDUNG... Alahai.. ngandung ke aku.. 

Alhamdulillah... aku terima dengan hati terbuka.... syukur.. aku masih dipilih untuk dipertanggungjawabkan memikul amanah Allah ni. Semoga semuanya selamat. 

Owh ye.. jarak antara ShahFiq ngan bby baru nanti adalah 8 tahun 6 bulan... ha kau... cuba bayangkan.. betapa lamanya aku tak beranak... macam baru pulak rasanya. Haiqal paling teruja bila tau dia nak dapat adik kecik... heheheh dia memang suka budak.

Kalau pasal jantina... aku memang malas nak mengharap apa-apa. asal sihat sudah... kalau letakkan harapan tinggi sangat...kalau berlaku sebaliknya.. takut putus harapan. ahaks...

Sapa2 minat baca ebook pasal ibubapa cemerlang ke... cara ajar anak-anak membaca leh klik kat link kat atas ngan sebelah entry ni. Macam-macam tips menarik dalam ebook tu. OK bye....

Monday, 18 January 2016

Sayangi Anak Kita

Assalamualaikum dan Selamat Pagi semua...

Ari ni aku nampak 2 budak sekolah bawak motor. Budak... mungkin umur dalam darjah 3 darjah 4.. gitu.. Sambil bonceng adik yang pakai baju pra sekolah. Alahai..... 

Aku cukup pelik kenapa mak bapak zaman sekarang ni mudah betul menggadaikan nyawa anak-anak demi kepentingan dan kesenangan masing-masing. Tak bernilai nyawa anak-anak tu.

Belajar Motor Kekonon (Gambar gugel)

Anak aku pernah try curi2 bawak masa kat rumah mak aku. Aku cukup menyirap n bagi amaran yang pada aku cukup keras untuk budak-budak. Pada aku biar le dia sakit hati kene peluku dari aku... dari aku meraban..meroyan tak tentu pasal..kalau2 jadi perkara yang bukan-bukan.

Pada aku belum masa lagi anak-anak sekolah ni bawak motor. Biar ler diorang bawak basikal...  pada aku kalau nak sangat bagi diorang nampak canggih sikit.. beli basikal elektrik. Tak payah ajar diorang bawak motor. Jangan kenalkan cara nak tunggang sebab tu akan membuka minat diorang untuk bawak motor tu.

Kalau kita malas nak hantar sekolah ke..kelas tambahan ke... suruh diorang jalan kaki.. naik basikal.. atau ambik van/bas sekolah.. 

Korang tak sayang ke anak-anak korang.. kalau lah... kalau yek... terjadi apa-apa.. mati ker.. korang sanggup ke kehilangan anak tu. Orang lain akan datang.. peluk korang.. tenangkan korang... minta korang bersabar... tapi persoalannye... mampu ke korang tanggung.

Ish.. tak dapat aku bayangkan. Orang akan simpati sekejap jer... bila dah tanam... dah kebumi... orang akan lupa anak yang dah mati tu... orang lain akan sembang.. kita yang akan tanggung selamanya... bersediakah...

Opps.. dah mati. Boleh seru balik tak nyawa tu  (Gambar gugel)

Jom lah kita ubah balik... biarlah anak-anak kita dikatakan kolot sebab tak bawak motor... tapi mereka sentiasa ada bersama kita. Biarlah anak-anak kita merungut sebab tak boleh bawak motor dari kita menangis kemudian hari. 


Permata Syurga Daku

Sayangilah anak-anak kita. Bukan semua insan didunia dikurniakan zuriat. Kita yang dipilih untuk dipertanggungjawabkan menjaga amanah TUHAN, jagalah sebaiknya... sayangi dan kasihi mereka seperti kita menyayangi dan menghargai nyawa kita sendiri. 



Friday, 15 January 2016

Citer Pasal Burger

Entry sebelum ni aku ada usik sikit pasal bisnes burgerkan. Ntah naper aku sajer nak buat bisnes burger tu.. kekekeke tapi antara sebab tu aku rasa sebab nengok roti burger yang berwarna-warni. Berseri jerk... 

Pas tu anak-anak aku lak suka burger Zinger KFC. Dalam keadaan ekonomi yang tak berapa stabil ni... mana mau nak makan burger zinger selalu.. tu yang aku ajak Mr Chinta buat burger ayam goreng tu. Bila nengok anak2 makan pun laju... bertambah...  sajer je suggest kat dia. jom jual suka-suka nak.. heheheh dia kata ok.... maka jadi le dia pendapatan sampingan...

Burger Merah

Selalu orang order kat petang sampai malam... ada orger burger ajer.. ada yang order set. Kawan2 anak aku pun selalu order... tapi harga budak2 opkos lain... kalau bebudak tu tak de duit nak bayar.. aku suh anak aku mintak 50 sen sehari sampai habis.. hehehehe.. sian kat budak2... 

Antara order




Ha kau.. cheese leleh


Macam-macam kaler

Orang-orang Putra Perdana, Amanputra ngan Nusaputra Puchong... kalau nak order leh call no yang ada kat gambar bawah ye... 



Ok.. nnti aku update lagi yek... bye.....


Wednesday, 13 January 2016

Mak Oii.. lamanya tak update..

Eh..lama betul aku tak update blog. Aku macam biasa.. sentiasa macam biasa... uruskan anak2... kerja... title Super Women memang sentiasa aku dapat. kih!kih!kih!

Eh..korang pernah makan tak burger warna warni. Aku dulu tak pernah makan pun. Tapi sekarang mula terjebak. Aku mula berjinak-jinak bisnes kecik2. Itu pun amik order kalau orang call... Saje menyahut saranan menteri hapakemendatah... 2 kerja.. hahaha


Ha.. burger tu le yang aku buat... kekek sambil cerita.. sambil promot.. Kalau orang-orang Putra Perdana, Amanputra ngan Nusaputra leh le call no yang tertera tu.  Free delivery kalau lebih RM10. Kalau luar kawasan tu.. boleh dipertimbangkan.. lebih RM20.. sekitar Cyberjaya ke.. Putrajaya... Puchong Utama..

Selalunye orang akan order petang sampai malam. Burger Ayam Goreng roti kaler-kaler. Aku ingat nak bukak gerai petang2 kat area Taman.. atau dapat pakai truck pun lagi bestkan.

Banyak food truck kat Malaysia ni. Syok nengok, Aku pun berangan nak ada food truck tu.  Tunggulah ada modal nnti... Doakan lah aku berjaya.

Oklah... nnti ada masa aku update lagi. Babai... muah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...