KAWAN-KAWAN SAYA

Friday, 15 August 2014

Makan Kat Volcano Shabu-Shabu Cyberjaya

Cerita agak dah basi. Baru berkesempatan aku nak syer kat blog. Sapa pernah makan kat Volcano Cyberjaya..kat Shaftsburry Cyberjaya.. Aku pegi 2 kali.... masa first time pegi tu aku gie ngan member... first time masuk tu... tapi buat-buat pandai... heheheheh

Dapur

Induction cooker dia siap ada cop kedai beb... hehehe bukan setakat Elba ke...Fagor ke.. terus dia cop jenama dia... hak terpelihara. 

Sayur

Order untuk 2 orang

Aku ngan member order untuk 2 orang makan... sekali nampak macam sikit... kami tambah sayur untuk banyakkan sikit... sekali sampai... Masya Allah.... syukur rezeki Tuhan bagi... punyalah banyak makanan tu... orang yang hantar tu siap cakap... jangan takut.... memang set untuk 2 orang punya....

Tapi memang banyak kalau order untuk 2 orang makan... pas tu 2 orang je makan... hehehehe... kalau 3 orang makan kira ok kot... kalau tak cukup mungkin boleh order sayur sejenis ngan tambah 1 jenis lagi... 

Tapi disebabkan sayang punya pasal... aku n member usahakan jugak untuk habiskan makanan yang ada depan mata tu... hahahah sampai tersadai you....

Limpahan Rezeki

Periuk

Periuk lak lain-lain... kalau kita order untuk 2 set... dapat ler 2 periuk. Kalau order ala carte.. aku tak tau... sebab lom lagi order yang bukan set... Pilih kuah tomyam... yum...sedap.

Kali ke dua aku pergi dengan anak kecik aku..ShahFiq. Masa tu dia tak sekolah.. ikut aku gie opis. Aku pun teringat ingat nak makan lagi kat Volcano tu... aku pun bawak je dia makan kat situ. Lagi pun dah ada pengalaman makan kat situ... 

Aku pergi jer sendiri ngan dia. Kala sorang tak de lah aku pergi sebab tak best makan steamboat a.k.a shabu-shabu ni makan sengsorang. Paling kurang berdua.

ShahFiq kat Pintu Masuk

Single Set

Aku pergi ngan ShahFiq...aku cuma order single set. Sebab aku tau banyak mana dah... Bukan macam ari tu.. tak tau apa2 langsung. Sampai je terus gie tempat duduk.. order yang single set ayam... ShahFiq tukang habiskan ayam keping-keping tu.

Aneka Sos

Kat Volcano ni dia punya sos sedap betul.. Aku terkenang-kenang dia punya sos... tu yang kuatkan hati pegi ngan ShahFiq je... Memanggil-manggil sos dia tu... huhuhuh.. Lagi sedap dari Johnny. Ada yang pedas... manis... terbaik lah...

ShahFiq

Kaunter Sos

Sos kat Volcano tu dia tak simpan... heheheh tak macam Johnny... Kita boleh amik sendiri banyak mana kita nak sos tu... Kalau Johnny kita kene mintak kat dia kalau habis... Mudah sikit ler.... 

Pandangan akukan.. Makanan kat Volcano ni tak lah mahal sangat n tak le murah sangat... so..so... tapi air dia yang mahal sikit... buatkan bil agak tinggi masa nak bayar tu nanti...

Sebenarnya aku memang suka makan steamboat ni... kat rumah pun selalu aku buat sendiri.. buat sos sendiri... cuma kadang-kadang masuk kedai cenggitu boleh rasa kelainan.. pas tu gugel cuba cari resepi yang hampir sama.... buat kat rumah... makan sampai kenyang...



2 comments:

  1. Menarik...sue baru nak try volcano shabu shabu. Selalu ke cyberjaya makan nasi arab restoren Sultan tu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...