KAWAN-KAWAN SAYA

Monday, 25 November 2013

Along n Angah Bersunat

Along n angah dah sunat... gulp.... masaa mula2 cerita pasal sunat ni... aku pun takut gak... tapi kalau takut macamana pun sunat tetap kena sunat.. betul tak... 

Aku plan sunatkan anak2 aku awal tu sebab mana ler tau nak jenjalan ker... makan angin ker khen.. ye lah cuti sekolah.. 

Ok.. aku sunatkan anak2 aku tu kat klinik Mymedik... area Puchong.. Pada aku servis dia agak baik.. n rekmen pada sesiapa yang nak bersunat area Puchong.

Ni lah kliniknye

Ada kempen jom berkhatan lagi..heheheh... owh ye... aku jumpa klinik ni pun melalui En Gugel... kebetulan pulak dekat ngan rumah aku... so aku on je lah...

Klinik ni pakai kaedah laser.. aku pun tak tau mana datangnye perkataan laser tu... tapi pada fahaman dan pemerhatian aku tempoh hari.. dia pakai pemotong tu sekali pandang macam polisteris cutter tu.. kekekeke tapi kecik...

Masa dia potong tu berasap jerk... sejibik macam polisterin cutter tu... berasap n ada kesan terbakar sikit... Mr.Chinta kata nak matikan pembuluh darah... heheheh mahir dia bab2 perubatan ni.. dah serupa doktor.. tu baru kerja dekat spital.. lom jadi doktor lagi... kekekekek jangan mareeeaaaa

Tunggu Turn

Mula2 doktor panggil Haiqal dulu masuk... tapi naluri keibuan aku mengatakan kalau Haiqal masuk dulu mesti dia menjerit..menangis bagai.. heheheh ye lah sape tak kenal anak sendirik ye dak...

So aku mintak tukar... suruh Along masuk dulu... Along ni agak penyabar jugak n boleh dibawak berbincang..berunding... tu yang aku suruh dia masuk dulu. So tak de lah istilah menjerit kat dalam bilik bersunat tu yang boleh takutkan orang lain... terutamanya anak2 aku ler.

Masa bersunat tu aku sebenarnya aku tak nak masuk...aku suh abah aku masuk ngan Mr.Chinta..nengok2 turn Along masuk.. ntah mana abah aku merayau ngan ShahFiq.. terpaksa aku masuk...aku ngeri sebenarnya... tapi sian laki Mr.Chinta masuk sensorang.. aku pun temankan ler...

Tukar kain


Doktor ajar baca doa

Bagus doktor ni.. dia ajar baca doa... selawat... sambil2 nasihatkan budak2 ni... sambil2 tu aku nampak mula Along sayu jerk.. sekali nampak meleleh air mata dia... takut n gementar le tu... 

Aku nampak dia cucuk.. masa cucuk kat situ Along ada berbunyi perlahan.. adoi sakit... sayu dengar... Bila dah kebas baru doktor potong... Tak de darah pakai laser ni...tapi Along ada sikit darah.... tak banyak.. setikit dua jerk...

Bila dah siap tu.. aku suh Along keluar senyum2 sikit..lampai2 kat Angah.. ye lah nak bagi Angah tak takut... kalau dia takut susah sikit nanti... hahahaha Haiqal banyak peel sikit.

Masa Haiqal masuk aku tak masuk dalam bilik doktor.. Abah aku n Mr.Chinta yang masuk... tetiba aku dengar dari luar... adooiiii sakit.... kekekekek dah menjerit dah.... Angah menangis2 seratip sakit.... panggil aku... ibu....ibu..... ekekekek runtun jiwa mak noks.... anak menangis sambil memanggil aku....

Haiqal memang tak kuat sakit... tu sebabnya aku suruh dia masuk kemudian. kalau dia masuk dulu sebelum Along.. mau terkencing Along kat luar sambil menunggu dia habis sunat.

Lepas sunat.. Anak2 aku berpantang... berpantang kat umah parent aku kat Sungai Way... Aku pantangkan dia makan... tapi tak berat sangat... aku cuma pantangkan dia makan telur,  ikan bisa, udang n ikan yang gatal... ayam aku tak pantangkan pun... 


 Masih trauma

Walaupun ada dengar ayam tak leh makan... tapi aku memang tak pantangkan ayam.Bukan nak langgar kata orang tua2... tapi pada aku ayam tak gatal... sebab masa aku beranak.. aku makan ayam... dan Alhamdulillah... anak2 aku ok jerk makan ayam.... 


Makan KFC

Balik dari klinik masing2 order makan ikut tekak masing2.. nasib baik diorang nak makan KFC.. setempat... kalau sorang KFC sorang Burger King kan leceh... tapi tengah macam ni.. apa nak makan aku cari... kekekek

 Makan Malam


Suap n Nganga

Makan malam hari pertama n kedua tu kena bersuap...kekekekek manja2 gitu.... Nak bergerak tak berapa larat... Masa Along n Angah kena suap ni.. rupa2nya ada yang jeles kau... kekekek sapa lagi kalau tak ShahFiq tu...

Macam2 ayat keluar dari Angah... kekekek masa borak2 tu dia ada cerita pasal kencing... "Angah sekarang kencing dah lurus ibu"... kekekek aku ngan Mr.Chinta gelak jerk... sebelum ni kenapa.. kencing bersepah ke.... 

ShahFiq pun nak bersuap

ShahFiq pun nak bersuap gak... sambil jeles sambil menjaga... Selama 2 hari dia yang jaga abang2 dia.. kekekek jangan tak percaya... suruh lah apa jer.. dia buatkan.. nak air... nak biskut... semua dia tolong buat... Alhamdulillah... sejuk mata aku memandang nengok telatah dia tolong abang2 dia...

Alhamdulillah..semua dah selesai...  Tinggal ShahFiq je.. 4-5 tahun lagi... Ari ni anak2 aku dah boleh berlari..kekekek cepatkan... tapi aku larang jugak diorang main ganas2.. takut bentan... 










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...