KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, 4 July 2013

Majlis Kesyukuran & Menyambut Ramadhan

Alhamdulillah... majlis berjalan lancar. Majlis kesyukuran dan menyambut Ramadhan kami buat sempena macam2 perkara.... All in one lah kata yang sesuai.

Buat lepas asar... mula2 macam2 tarikh... masa... alih2 dapat kata putus 29 Jun lepas asar kendurinya. Alhamdulillah... ramai datang..  dan yang penting makanan cukup.... 

Aku order makanan dari member opis lama.... Kak Ila.... Kalau korang nak order apa yang aku order.. leh klik jer nama tu.. Aku order kat dia karipap pusing n apam cantik manis.

Buffet

Kak Ila kata dia tak pernah jual karipap dah goreng kat orang... sebab dia jual karipap tu frozen.. hahahah tapi aku suruh jugak dia goreng.... 

kekekekek sebab aku takut tak sempat nak goreng nanti.... Alhamdulillah.. sib baik dia gorengkan untuk aku... katanye laki dia tolong gorengkan... aww... me kasih bang... kekekekek

Muffin adik ipar aku buat..... atas muffin tu ada walnut... tapi aku tak sempat makan.. takut tak cukup.... sebab tak sampai 50 biji muffin tu dia buat..... 

Buah lak ada buah tembikai ngan honeydew.... saper beli hek buah tu.... kalau tak kakak ipar aku... adik ipar aku... kalau tak adik ipar aku.. adik aku... ha... gitu.... tapi bukan aku atau abang aku.... hahahah



Coklat Fountain

Coklat fountain tu sekarang ni memang zaman dia hek... mana2 parti... hatta kenduri mesti ada benda alah tu... so kat kenduri kami tak ketinggalan jugak... ni adik aku punye bisnes... 

Kalau ada sapa2 yang nak buat candy buffet... chocolate buffet tu leh pm dia kat sini ngan kat sini. Nanti kalau ada link blog aku linkkan kan sini.

Mashmallow tu cucuk sendiri.... biskut tu semua cari sendiri. Buah pun kami cucuk sendiri.. strawberi, kiwi epal ngan anggur. Tapi memang remehkan nak buat.... 

 Jelly tu aku buat sendiri. Satu konnyaku jelly satu agar2 biasa... dua-dua perasa laici... pakai cup besar sikit dari yang biasa tu.

Hadirin

Bacaan doa bapak aku jemput orang masjid ngan sedara mara terdekat. Sebab lepas asar kami jamu kuih2 ringan jerk.... pas tu tapowkan nasi ambeng... nasi ambeng tu aku tak pasti kakak ipar aku order kat mana.

Ole-ole

Sejadah... buku ayat manzil... kurma...buah aprikot...kismis dan air bacaan yasin kami beri sempena mengambil berkat bulan Ramadhan yang bakal tiba.

Petang lak bila dah selesai semua.. kami amik gambar sekeluarga... ye lah kalau nak tunggu raya tak semua ada.. ada yang balik kampung belah satu lagi... so kesempatan yg ada kita amik ler...

Semua Ada

Ni gambar yang tak berapa terang.. saja malas taruk gambar yang terang... Gambar terang nnti nak cuci taruk dalam frame.. hahahaha.... Eh.. ce cari mana aku..... OKlah... makin merepek dah aku ni....

Semoga kami sekeluarga sempat bertemu Ramadhan tahun ini. In Shaa Allah. Kepada semua di luar sana... aku bagi pihak keluarga mohon maaf jika ada sebarang kesilapan... Semoga tiada dendam antara kita semua.... Salam Ramadhan



2 comments:

  1. Makan2 sebelum ramadhan.. meriahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meriah....sambil mengambil keberkatan Ramadhan

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...