KAWAN-KAWAN SAYA

Wednesday, 5 December 2012

Cat Tembok Pulak

Ari Ahad ari tu.. aku balik Puchong.... ye lah.. musim cuti sekolah ni aku kene pindah Sungai Way buat sementara waktu.. sebab time aku keje anak-anak aku duduk ngan mak aku. 

So aku kene ler lepak Sungai Way... kalau tak nanti anak2 aku buat hal sebab tak nampak muka ibu diorang yang garang ni.

Masa balik dari beli sarapan pagi tetiba terfikir lak nak cat tembok umah... ye lah... tembok dah ikat batu... dah sampai berlumut pun... tapi tak cat-cat jugak.... So Mr.Chinta pun kata ok.. kitaorang pun gie cari cat kat hardware.

Dah naik lumut tembok umah aku tu.

Mr Chinta

 Batu Botol

Eh.. aku pun cat jugak tau... Batu botol tu aku cat. Warna hijau cair.. itu pakai lebih-lebih cat lama. Gigih aku cat sampai celah-celah botol tu.


Dah siap sebahagian jerk. Aku berdua laki bini jerk yang cat... hehehehe tak de upah-upah orang.. sebab tak de duit...kekekekek


Bila dah siap luar kami cat kat dalam lak... cat tempat sampah ngan kolam. Kolam ikan yang tak berapa nak jadi lagik. Hmmm... sedap sikit memandang bila dah tukar cat ni...



Dari pandangan sisi

Minggu ni nak sambung sikit lagi.... tembok tepi tu tak siap lagi.

Tangan aku

Lepas dah duduk 5 tahun nnti umah aku tu.. aku nak tukar cat luar keseluruhan... tapi rasanye kene upah orang cat.. nak-nak yang tempat tinggi.. susah nak capai...


Berangan nak ala-ala kaler milky plum. Batu botol tu tukar kaler Coklat gelap. Pagar pun tukar kaler coklat gak. hehehehe berangan tak kene bayar. Lagi pun lambat lagi.. sempat kumpul duit... hik!hik!hik!...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...