KAWAN-KAWAN SAYA

Friday, 5 October 2012

Tengahari Jumaat Kami

 Apa ajer entry kali ni aku nak buat... sebenarnya aku ni makin lama...macam makin malas lak nak update blog ni...kira dah bersarang pun ada ni....bersawang..... 

Tapi kekadang ada jerk cerita yang boleh dibuat entry...kekadang tu tak de idea langsung nak buat...kontang jerk segala idea...

Selalunye tiap-tiap hari..tengahari aku memang jadi superwomen...terbang dari opis gie amik anak-anak aku balik dari sekolah.... uruskan makan..minum...'n' mandi untuk pergi sekolah petang lak... dah dekat 2 tahun aku jadi cenggitu. 

Aku harap aku terus mampu dan kuat untuk urus sendiri anak-anak aku untuk ke sekolah.. Buat masa ni aku belum percaya kat anak-anak aku untuk uruskan diri sendiri lagi. 

Hari Jumaat kira panjang sikit ler masa aku ngan anak-anak lepak kat umah...sementara nak tunggu time nak bersiap nak gie sekolah. 

Main Game kat Family Area

Along ngan Angah tu kalau time panjang macam ni..biasa ler... adakala bergurau senda...bagus berbunga-bunga.... tapi kalau ada yang silap...mula lah bergaduh bak bumi dilanda puting beliung.

Masa tulah ibu diorang ni akan bertukar menjadi hantu yang amat menyeramkan...kekekke naik hantu namanye.....memang selalu Mak Jemah naik hantu....tapi tak main tangan...paling habis pun ku cubit ajerk...kekekeke.....

Baring pulak

Nengok tu...betapa bersepahnye family area tu... selalunye anak-anak aku lepak kat sini jerk... sebab tu bersepah family area aku... diorang tak berani nak sepahkan ruang tamu..heheheh

Aku lak ari ni rasanye macam banyak lak masa terbuang... aku pun amik keputusan...mop beranda jerk ler... dah dekat seminggu dah dak mop... kalau pijak kira hitam tapak kaki.... 

Baru mop separuh

Mop lantai tengahari2 ni macam buat aerobik tengah padang arab... panas berpeluh....ni harus kene mandi balik sebelum masuk opis petang ni.... Selalunye kalau mop lantai ni aku buat 3 layer.. tapi ari ni malas....lagi pun tengahari..petang kang masuk opis balik....

 Money plant yang kekuningan sebab tak bersiram seminggu

Pokok Ong

Sambil mop...sambil dengar lagu ziana zain...Syurga Di Hati Kita ... hohohoho sangat sedap... berapa kali dah aku ulang..... Klik lah kat entry tu.. aku pun dengar dari youtube jerk.... Tetiba lak windu kat Mr Chinta tengahari2 buta nie...kekekekeke

Peace

Dah nak bersiap sedia pergi sekolah. Nengok bulatnye si Haiqal tu...kekekeke kalau cubit kene genggam betul2...kalau tak terlepas dari cengkaman cubitan... hahahaha...

Eh dah pukul 1.15 lah... aku dah janji kat sis Fiza Nordin nak ambik cheese powder.... teringin nak makan ngan wedges.....

 Cheese yang aku beli yang kaler kuning... Gambar ni aku copy n paste dari blog dia...

Kalau korang nak beli dari dia klik ler nama dia..aku ada masukkan link blog dia kat atas tu... tak de komisyen tau ni... aku pun baru first time nak beli... jumpa lagi next entry... babai....







8 comments:

  1. hehehe... biasa la tu.. budak2.. ade je yg dia wat.. hi hi hi.. :) yg banyak keje nye.. ibu juga... nak mengemas itu ini.. kan kan..

    ReplyDelete
  2. ramai yg duk ckp pasal cheese powder ni...semua kt best...nk kena cuba ni...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap jugak... rasanye boleh tanding dengan KFC.. saya suka cheese powder yang ni sebab rasa ada pedas2 sikit.

      Delete
  3. aslmkum ija.. slm kunjung bls.. seronok tgok ank2 yg sedang mbesar tu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. W'salam.. terima kasih sudi jengok sini

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...