KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, 9 August 2012

Projek Naik Taraf Tembok Rumah

Balik tengahari nak urus anak2 sekolah tadi dah ada orang tengah buat keje. Nak naikkan batu tembok umah aku tu. Ye lah dah nak masuk 2 tahun aku duduk umah tue. 

Sebelum ni pakai pagar cawat hijau tu... pas tu jiran sebelah buat umah...terbengkalai...dengan pagar2 hijau aku tu dia cabut buang... abis tak berpagar umah aku...kekekekek.. 

Ni amik dari beranda... segan lak aku nak snap gambar2 tu..kang pekerja tu perasan kata aku nak amik gambar depa lak... 

Bancuh simen

Ni aku curi amik dari bilik solat. Cermin hitam..derang tak nampak...kekekeke dah nampak cam orang gila angau... nak amik gambar curik2...

Ni laluan dekat dapur... selama ni kalau aku masak , aku tak pernah bukak pintu ni... sebab tanah pasir gitu... banyak siput babi... 

Sekarang ni dah tampal simen... seronoklah aku masak...sambil siul2...bukak pintu...kekekekke. Tinggal 2 kaki jerk ruang tepi umah ni...tu pun buat syarat yang wajib dipatuhi. 

Kalau umah semi D kene tinggalkan 3-4 kaki ruang tepi umah...tapi umah aku tinggal 2 kaki jerk....

Bahan mentah



 
Pasir dan batu bata


Lepas ni dah tak risau le kalau Mr Cinta out station ke... umah masuk hanjing ker..kekekek sebab dah bertembok umah aku... Alhamdulillah syukur nikmatMu Tuhan...


3 comments:

  1. wah... renovate rumah ni untuk edisi nak sambut raya sekali la ni kan... heee3x... cantik tembok tu...

    ReplyDelete
  2. salam, bole saye tau berape cost nak buat pagar ni ? sbab saye tgh nk tau budget utk buat tembook rumah kt rumah saye ni. thx ! =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...