KAWAN-KAWAN SAYA

Wednesday, 27 June 2012

Service Kereta


Tadi lepas aku ambik anak2 dari sekolah agama aku rasa kereta aku macam keras semacam jerk bunyi dia..Pas tu Pedal minyak cam keras lak tu... 

Aku call Mr Cinta tanye dia naper... n aku kata nak service gak keter tu sebab takut hapa jadi nnti. Dia dah le jauh outstation... Aku lak nanti terkontang kanting ngan keter rosak sesorang... Tak bley jadi...



Nie first time aku service kereta sendiri tau.. sebelum ni tak pernah2 aku hantar kereta kat workshop sendiri.. Pengalaman betul lah...



Aku pun tak reti nak explane ape kat uncle pomen tu... last2 aku call Mr Cinta balik.. dia cakap ngan uncle tu nak buat cam ne... huhuhu aku cuma hulur jerk duit...


Uncle siap cerita kat aku.. itu ini... itu ini... ntah hapa yang dibebelkan.. aku tak faham... aku kata kat dia nanti kalau husband saya balik saya suruh dia cari uncle...kekekeke tu jerk yang mampu aku katakan....

Kang kalau aku ok kan aje nanti.. macam2 lak dia caj kat aku... huhuhu dah le aku baru gaji kang terbang jerk duit gaji tak merasa aku pakai... wakakakaka.. Uncle you bikin saja macam husband saya cakap.. lain nanti dia datang balik la....


Bingung jugak aku duduk sesorang kat situ.. anak2 ada dalam kereta.. aku tak kasik turun.. kalau turun kang depa tak nak dengar cakap aku... 

Duduk dalam kete... korang kunyah roti yang aku beli tadi hek... kekekek kejam tak... suruh anak2 makan roti jerk tengahari.. hehehehe



Lepas dah service tu engine kuat lagik... dia bukak pulak bende alah kat engine tu... di godek-godeknye pas tu senyap jerk keter aku tu.. tak de bising2... heheheh tu kalau orang kira kene penyepak le tu... ha terus senyap.. kekekekek


Nengok uncle tu godek2... terus senyap... dia kata dia pun tak tau bunyi apa... kekekeke apa da you pomen pun tak tau bunyi apa ker... dia kata lak kalau ada barang jatuh dia mesti nampak... kekekek apa da...

Nanti kalau bunyi lagi dia suh bawak.. bia nak bukak apa yang patut... cari bunyi apa... Aku ingatkan bunyi kasar tu sebab minyak hitam kering... Uncle tu kata lak.. kalau sebab minyak hitam bunyi kuat cam tu terus jem.. maksudnye bukan le tu... sib baik.. kalau tak terbang budget nak raya nanti sebab nak repair keter..



Lepas dah ok..hilang segala bunyi uncle tu kata RM110. Haa... seratus sepuluh... mula2 tadi aku dengar RM60..hik!hik!hik!.. dia kata mana ada namploh... modal minyah itam pun tak cukup... kekekek owh ye ker.. mana aku tau...

Aku lak dalam wallet ada RM60 hengget jerk... kekekeke sebab aku dengar dia kata RM60..  tu yang aku buat tak tau jerk... 

Hehehhe uncle lu kata tadi namploh... apa da.... nanti saya angkat duit kat 7eleven.. heheheh denagn muka tebal aku keluar gie amik duit.. sib baik selang 2-3 kedai jerk dari 7Eleven..

Kira ok ler jugak aku hek boleh bawak keter masuk bengkel.. kekekekek ramai pun pompuan yang buat sendiri bende alah ni.. cuma aku jerk yang tak pernah.... tapi lepas ni aku tak nak bawak sendiri pun keter masuk bengkel... Mr Cinta ada... apa guna ada laki... ye dak... huhuhuh








2 comments:

  1. hahaha...cian mak lady ija.need to learn something ler tu...service kete,coz mr hubby always outstation.kena buat sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.... I dah belajar sesuatu yang baru....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...