KAWAN-KAWAN SAYA

Wednesday, 27 June 2012

Service Kereta


Tadi lepas aku ambik anak2 dari sekolah agama aku rasa kereta aku macam keras semacam jerk bunyi dia..Pas tu Pedal minyak cam keras lak tu... 

Aku call Mr Cinta tanye dia naper... n aku kata nak service gak keter tu sebab takut hapa jadi nnti. Dia dah le jauh outstation... Aku lak nanti terkontang kanting ngan keter rosak sesorang... Tak bley jadi...



Nie first time aku service kereta sendiri tau.. sebelum ni tak pernah2 aku hantar kereta kat workshop sendiri.. Pengalaman betul lah...



Aku pun tak reti nak explane ape kat uncle pomen tu... last2 aku call Mr Cinta balik.. dia cakap ngan uncle tu nak buat cam ne... huhuhu aku cuma hulur jerk duit...


Uncle siap cerita kat aku.. itu ini... itu ini... ntah hapa yang dibebelkan.. aku tak faham... aku kata kat dia nanti kalau husband saya balik saya suruh dia cari uncle...kekekeke tu jerk yang mampu aku katakan....

Kang kalau aku ok kan aje nanti.. macam2 lak dia caj kat aku... huhuhu dah le aku baru gaji kang terbang jerk duit gaji tak merasa aku pakai... wakakakaka.. Uncle you bikin saja macam husband saya cakap.. lain nanti dia datang balik la....


Bingung jugak aku duduk sesorang kat situ.. anak2 ada dalam kereta.. aku tak kasik turun.. kalau turun kang depa tak nak dengar cakap aku... 

Duduk dalam kete... korang kunyah roti yang aku beli tadi hek... kekekek kejam tak... suruh anak2 makan roti jerk tengahari.. hehehehe



Lepas dah service tu engine kuat lagik... dia bukak pulak bende alah kat engine tu... di godek-godeknye pas tu senyap jerk keter aku tu.. tak de bising2... heheheh tu kalau orang kira kene penyepak le tu... ha terus senyap.. kekekekek


Nengok uncle tu godek2... terus senyap... dia kata dia pun tak tau bunyi apa... kekekeke apa da you pomen pun tak tau bunyi apa ker... dia kata lak kalau ada barang jatuh dia mesti nampak... kekekek apa da...

Nanti kalau bunyi lagi dia suh bawak.. bia nak bukak apa yang patut... cari bunyi apa... Aku ingatkan bunyi kasar tu sebab minyak hitam kering... Uncle tu kata lak.. kalau sebab minyak hitam bunyi kuat cam tu terus jem.. maksudnye bukan le tu... sib baik.. kalau tak terbang budget nak raya nanti sebab nak repair keter..



Lepas dah ok..hilang segala bunyi uncle tu kata RM110. Haa... seratus sepuluh... mula2 tadi aku dengar RM60..hik!hik!hik!.. dia kata mana ada namploh... modal minyah itam pun tak cukup... kekekek owh ye ker.. mana aku tau...

Aku lak dalam wallet ada RM60 hengget jerk... kekekeke sebab aku dengar dia kata RM60..  tu yang aku buat tak tau jerk... 

Hehehhe uncle lu kata tadi namploh... apa da.... nanti saya angkat duit kat 7eleven.. heheheh denagn muka tebal aku keluar gie amik duit.. sib baik selang 2-3 kedai jerk dari 7Eleven..

Kira ok ler jugak aku hek boleh bawak keter masuk bengkel.. kekekekek ramai pun pompuan yang buat sendiri bende alah ni.. cuma aku jerk yang tak pernah.... tapi lepas ni aku tak nak bawak sendiri pun keter masuk bengkel... Mr Cinta ada... apa guna ada laki... ye dak... huhuhuh








Wednesday, 6 June 2012

Lepak Sungai Tekala

Ari Ahad ari tu bawak anak2 jenjalan kat Sungai Tekala... Puas mencari jugak aku Sungai tu. Signboard tak berapa lengkap aku rasa.... Puas sesat lepas ke negeri 9.. last sekali patah balik... alih-alih jumpe jugak Sungai tu...

Masa sampai tu anak2 aku dah xcited... Ye lah jarang aku bawak derang mandi sungai... selalunye laut... laut... laut... hheheheh... Boleh tahan jugak ramai orang kat situ... rimas jugak rasanye...

Pintu Masuk



Ramai orang kat bawah... aku ajak Mr Cinta naik atas lagik... maka naik tangga ler aku... pergh... semput mak noks... Bila sampai atas nengok2 pun ramai gak orang.... 

Mr Cinta ajak turun balik... eeii... geramnye aku... dah le aku termengah2 naik sampai atas.. alih2 nak turun lak.. dia kata ramai sangat... aku pun bengang masa tu... aku jawap ler... " kalau nak lengang mandi kat bilik air kat umah jerk... tak de orang" kekekeke.... ye lah... mana boleh tempat cam tu nak kosong.. tak de orang....


Dapat port celah pokok 


Shahfiq tengah syok main air




Along.. Pewaris Takhta Di Raja




Gegar lak gambar ni


 Opps.. licin... sib baik tak tergelincir...


 Lapar

Lepas puas mandi.. masing-masing dah lapar... Naik atas semuanye kecut jerk aku nengok... So aku pun bagi le derang makan nasik yang beli kat umah aku sebelum keluar.

 Gasak le korang nak makan cam mana.. janji kenyang



My Heroes

Lepas dah sejuk... kecut... Mr Cinta pun ajak balik... hmmm ye lah.. jom balik... bapak korang bukan suka tempat ramai2 orang cenggitu.... kekekekek...





Friday, 1 June 2012

Happy 9th Anniversary

Semalam akunye Anniversary.. Siap cuti gie berjimba ngan hubby. Memang tetiap tahun pun kalau 31 Mei tak jatuh hari cuti.. maka masing2 akan amik cuti.. hmm berjimba kat KL jerk...

Malam tu aku buat kek sempena anniversary kami... simple jerk... tapi puas hati sebab dapat buat sendiri.. bukan senang nak buat sendiri. 


Walaupun tak cantik tapi puas hati sebab buat sendiri.. Excited aku tau... balik jerk keje.. tukar2 baju.. keluar balik gie kedai nak cari bahan2 kek...


Aku pilih kek red velvet untuk buat kek anniversary.. Tapikan.. sob..sob..sob... kek aku tu rasa ok... kira sedap bagi tekak aku ni... tapi topping dia tak berapa menjadi...

Dah rasa ala-ala ubat kat spital lak... Ntah mana lak silapnye.. ikut resepi internet jugak ler... Yang buat aku konfius naper kek rasa sedap topping rasa ubat..tak sedap....

Tapi tak pe lah... dapat gak aku abadikan gambar kek untuk kenangan dihari tua... kekekekek.. tahun depan cari kek lain lak...

Dikesempatan ini aku mendedikasikan ucapan ini untuk suami tercinta... selamat menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke 9 tahun... Semoga kebahagiaan sentiasa mengiringi bahtera kita...

Banyak dah angka 9 tu... sebanyak mana bertambah usia perkahwinan kita... ku harap bertambah jua lah kasih-sayang ~~Ayang~~ pada diriku... Selama 9 tahun pelbagai peristiwa suka dan duka yang telah kita lalui bersama.

Yang baik kita jadikan tauladan manakala yang buruk kita simpan menjadi lipatan sejarah... Sesungguhnya aku mengharapkan agar ikatan yang terbina atas dasar cinta ini berkekalan hingga ke syurga...

SAYANG YOU ALWAYS... Muhamad Juraimi.... Muaahss...




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...