KAWAN-KAWAN SAYA

Monday, 23 April 2012

Riadah Pagi Sabtu

Aku dah janji ngan anak2 aku nak bawak depa main skateboard.. hehehe diorang dok berangan nak main kat tempat dia betul... hula.... macam dah terror... nak main kat gelanggang..  Mana lagi kalau bukan Tasik Cyberjaya.

Aku pun bawak kat tempat biasa jerk.. kat kawasan lapang... rata... kalau jatuh tak berapa sakit... kalau sakit haip... jangan bunyi2... kalau bunyi nanti ibu tak bawak lagi taman...

Haiqal dengan skateboard dia

Along yang makin melidi dah aku nengok

ShahFiq ngan skooter

Shahfiq nie dah mengamuk-ngamuk ngan aku laki binik sebab tak belikan dia skateboard... dalam kepala hotak aku ni tak nak beli sebab dia dah ada skooter... malas aku nak buang duit...

Tapi memang dia nak jugak mende alah tu.. alih2 aku janji kat dia "nanti ibu gaji.. ibu beli khen yek" hehehe sib baik dia ok jerk... 

Tengah bebas menerokai alam

Mr Cinta pun menyibuk sekali... hai ~~Yang~~ teringin ker...

Haiqal pun dah mula laju main menda alah tu..

 Bikin stunt sikit

3 Inspirasi Hidupku

Kecik aku ni nak cuba gak main skateboard


Buat aper bawak lari skateboard tu.. Ni buat punca kelahi jerk....

Aphal nie Haiqal...

Alolololo... cayang ibu tu... reti ker main

Apa da.... 

Puas main skateboard... main kejar-kejar pulak




Lepas dah jemu main kat kawasan lapang tu.. aku pun ajak Mr Cinta gie kat playground.. Biasa ler.. itu ler tempat yang derang tunggu2..



Abah tetap berjaga-jaga kat ShahFiq ... hehehehe... anak bongsu ler katakan...

 Dah penat ler tu... heheheheh bila dah tersadai cenggini... faham2 ler yek anak2.... 

Jom kita balik.....

Lenkali kita datang lagi... tak jauh pun khen umah kita ngan taman tu.... kalau buat hati ibu ngan abah berbunga ajer... tiap-tiap minggu pun takpe kita gie taman hek... anak-anakku sayang...




Thursday, 12 April 2012

Hari Muhibbah Pejabat Aku

Ari Selasa kelmarin opis aku buat Hari Muhibbah... hhmmm beramah mesra... Dari pagi sampai petang.. makan minum tanggung.. kekekek itu yang penting...

Hari Muhibbah & Ramah Mesra PBS

Pagi tu derang semua buat aerobik... lepas aerobik.. makan... lepas makan ada gotong royong.. sempena 5S.. lepas gotong royong.. makan..lepas makan... sambung gotong royong... pas tu makan lagi... heheheh lepas makan ada pengumuman cantik2... 

Tengah membega PA sistem

Semua tengah bersedia nak joget2.. gedik2

Mak Jemah ngan member

Makan minum semua cukup... perfect....

Lepas makan ni masing2 ada gotong royong... sempena 5S.  Sisih, susun, sapu, seragam dan sentiasa amal. Walaupun bergelandang ngan habuk.. sampah tapi seronok beb... 

Masing2 tak merungut.. ye lah bukan selalu pun buat bende alah ni... Sambil berkemas sambil seronok.. nama pun muhibbah.

Meeting dulu sebelum mulakan projek

Kita minum dulu..

Antara sampah yang ada. Banyak lagi sampah.. ni sikit jerk

Lepas semua dah kemas sampai lak time pengumuman apa yang patut diumumkan.. sebelum ni AJK kata ada pengumuman zon tercorot.. hehehehe tapi tak de diumumkan pun... 

Mungkin sebab first time buat Hari Muhibbah ni.. AJK tak sampai hati kot nak umumkan.. next time mesti ada zon tercorot...  

Ni bilik paling ceria

Workstation paling ceria

Zon Paling Ceria

Apa-apa pun tahniah pada pemenang. Lepas ni kalau buat ada zon paling corot... aku suggest bagi hadiah jugak... hadiah penyapu.. macam Khir Toyo bagi kat sapa ntah dulu.. hehehe.. 

Feather Duster

eh.. tak yah penyapu lah... bagi hadiah feather duster pun ok.. ceria ajer colour dia... Apapun seronok lah hari tu... lenkali buat lagi hek.... suke..suke...suke....






Tuesday, 10 April 2012

Jom Study Memalam

Tiap-tiap malam aku memang mewajibkan anak-anak aku study. Tak kisah alasan apa.. setiap malam mesti study. Adakala derang study sendiri.. adakala study aku akan guide derang.

Semalam aku lepak ngan derang sambil derang study.. sempat snap gambar masing2. Tak de apa nak cerita sangat pun.. just layan gambar derang jer ler...



Nengok tu gigi Haiqal... lebar

Along.. tengah bina ayat...

Haiqal ngan spek mata

Macam-macam pose


Sebelum ni pun aku ada buat entri pasal study anak-anak aku ni... kat sini   . Macam-macam peel derang kalau pasal study. 

Tapi walau cam ne pun study tetap study... Sebab ilmu cahaya hidup kita ye anak-anak... jangan hanye fikir nak main ajer kerje...

Monday, 2 April 2012

Balik Kampung... ho..ho..ho... Balik Kampung

Jumaat ari tu aku balik kampung. Anak2 dah meratib... bila nak balik kampung.. bila nak balik kampung. So hubby ajak balik kampung. Kami bertolak dari Puchong pukul 9.30 malam... lepas kemas2 rumah... hehehhe bukan senang nak tinggal rumah.. ye dak..

Dari Puchong singgah kat Sungai Way.. aku si kecik aku... khen dia duduk ngan wan dia kat Sungai Way. Kesimpulannya kami bertolak ke kampung dalam pukul 11.00 cenggitu ler. 

Dalam perjalanan singgah makan tepi jalan pas tu tidow kat stesen minyak... sampai dalam pukul 3 pagi... syahdu... sejuk...  sambung tidow

Anak aku macam biasa... nak main meredah kampung... tu tujuan utama dia. Kalau kat Puchong tak bebas... kat kampung boleh merayau.. masuk semak bagai.. hehehhe... cuma satu aku warning.. jangan main tepi parit.. kalau tak jangan main lagi kat luar. 

 Parit depan umah

Dah Bebas

Anak2 aku jenis anak yang akur perintah mak bapak.. alhamdulillah... syukur padamu Tuhan kau kurniakan aku anak yang mudah dilentur.

Bonceng

Haiqal masa kat kampung malas beno dia mengayuh basikal.. nengok tu... dia dah ler macam badang... badan ketul-ketul.. dia suruhnye sepupu dia yang kuruih tu bonceng dia... 

Hehehe opah pun backing dia... "bawakkan le abang" maka bawak le sepupu dia basikal sambil bonceng dia yang debab tu..  ngeheheh

Sanggup berlari sebab malas nak kayuh basikal. Aku rasa sebab dia takut jatuh. Jalan berbatu.




Haiqal mengerjakan kucing gediks. Suka mengacau kaki orang this cat...

Sambil2 derang main aku pun tinggal derang berdua ngan atuk n opah... aku gie jalan Teluk Intan. Malam minggu.

Malam tu hujan... tak lebat sangat.. tapi sejuk masa tidow. Tak cukup selimut sehelai... anak2 dah meng"udang" kesejukan. 

Esokknye hari Ahad... lepas makan tengahari aku beransur... nak balik... balik awal sikit... nanti nak singgah Sungai Way... hantar Shahfiq... pujuk dia lagi... belum tentu dia nak tinggal saje2... manja si kecik aku tu...

Bismillah

ShahFiq ngan Abah

Haiqal ngan Opah

Bila dah siap2.. macam biasa ler... sebelum balik kene salam atuk.. salam opah... hmmm budi bahasa khen... memang aku tekankan bende alah nie... sampai salam... balik salam... 

Salam opah...

Apa tu opah ooii.... kekekeke... opah tengah korek wallet.... nak bagi duit kat cucu2... kekekek aku tak ajar tau... memang mak mertua ngan pak mertua aku kalau anak2 aku nak balik mesti dia menghulur... itu yang buat anak2 aku suka....

Salam Atuk

Dapat duit lagi... nengok atuk pun gelak telatah cucu dia... salam ada makna na...... kebanyakkan orang2 tua khen macam tu.. kalau cucu balik mesti menghulur... macam wan aku masa aku kecik2 dulu... tu salah satu cara untuk menjinakkan cucu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...