KAWAN-KAWAN SAYA

Wednesday, 28 March 2012

Bukak Jahit Kat Dagu ShahFiq

Semalam aku bawak ShahFiq klinik untuk bukak jahitan yang ada kat dagu dia. Dah kering nampaknye. Masa dalam keter dia dok tanye pasal nak bukak jahit tu. heheheh dia takut kowt.


Menunggu dengan sabar

Bila doctor dah panggil masuk bilik.. dia start nangis.. khen aku dah kata dia takut. Dia tak nak masuk. Alih2 abah dia bawakkan masuk dalam bilik doctor.

Peralatan

Masuk2 jerk bilik staff nurse tu dah siapkan peralatan nak bukak jahitan tu. Gunting ngan air ntah hape ke mende disebutnye. 

Nangis

Ni nangis2 sambil gelak. hehehe doctor tu pun pandai psiko dia. Dia nangis pun bukan sebab sakit tapi takut. Doctor kata jahitan dia dah terbuka sebelah. Lasak anak aku ni.. sampai terbuka sendiri benang tu.

Cuci dulu

Sepanjang kat katil tu tangan dia kat dahi jerk. Memikir masalah.. masalah aper.. masalah sakit.. kih!kih!kih!

Dah bukak

Kejap no bukaknye jahitan tu.. aku pun tak sempat nak perhati. Sibuk melilau ambik gambar. Bila jengok2 dah tak de benang tu kat dagu dia.

Alhamdulillah dah selesai pun. Tunggu betul-betul kering. Kene rajin taruk krim vitamin E untuk kurangkan parut. Nak hilangkan betul2 parut tu tak mungkin kowt. Tak pe lah ye sayang... 



Bekas Jahit

Merah lagi. Nanti dah kering ok ler kot. Tumbuh kulit baru. Harap-harap tak nampak ler sangat bekas tu... hehehehe... Lepas ni jangan nakal2 lagi hek.... 




4 comments:

  1. alahai syafiq... sakit sikit je tu... anak lelaki mesti tahan sakit... heee3x

    p/s: memang kita ni kena sabar dengan ragam anak2x kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang melayan kerenah anak2 kena sabar... nak2 anak lelaki...

      Delete
  2. salam perkenalan...izinkan sya follow sini ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...