KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, 8 December 2011

Aku Anak Zaman 80an

Sambil aku berblogwalking petang-petang lepas kerja.. aku terjumpa satu blog barangan old skool. Pada aku gambar2 kat blog tu banyak mengibas kenangan zaman dulu2. 

Lepas dari jengok blog dia.. ingatan aku terus kearah zaman dulu2. So aku google gambar2 yang boleh membangkit memori dulu2.


Tabung Kelab Kancil

 Tabung kelab kancil... saper ada... aku adik-beradik ada 1 sorang. Bila letak duit tabung tu akan berbunyi... melodi bank bumiputra. Sekarang tak pandang langsung aku benda alah ni...

Tapi sampai sekarang nampak tabung ni comel khen...agak2 boleh lawan tak tabung2 bank kelab kanak2 sekarang.


Kalkitos

Bende alah ni main cam ne nak ekplen hek... Gambar yang kat atas tu kosong... pas tu gambar yang bawah tu macam tatoo tau.... Kita letakkan gambar tu kat mana2 yang sesuai pada gambar beso. Paham tak aku ekplen... hehehhe


Top Trumps

Benda alah ni main ikut kategori dia... ada ikut cc ada ikut speed...macam2 lagi ler.. Aku kalau main ni sampai gaduh2 ngan adik-beradik... pernah aku koyakkan ajer kad tu sebab asyik kalah jerk main ni.. tak tau ler aku tak reti main ker atau derang main tipu.. ngeheheh

Video tape

Dulu kalau kita suka cerita dalam tv boleh rekod. Pakai tape ni ler... mak aku selalu beli tape kosong untuk tujuan tu. Selalunye saper sekolah pagi kene tolong tape kan cerita2 yang best2.. 

Masa nak suruh tape tu bukan main baiknye derang2 nie... heheh maksudnya aku le yang kene tapekan untuk derang... Cerita yang selalu biasenye citer bodow lawan2 ler.. sikit2 bertukar.. sikit2 bertukar.. heheheh


Princess

Mainan ni murah jerk.. sekeping seposen ke doploh sen. Tapi memang menjadi pilihan budak pompuan zaman aku dulu... 

Belon ntah hapakebende ntah

Belon ni dari hapa ntah.. aku pun tak ingat. Sekarang ada lagi tapi tak berapa banyak aku nengok. Buat belon sampai beso.. pas tu letupkan pakai bibir... hmmmm 

Macam-macam lagi sebenarnya bende yang boleh mengimbas kenangan zaman dulu-dulu.... Tapi kalau selalu diingatkan... tak sedar diri pulak yang diri dah makin tua... huhuhuhu... 

Apapun terima kasih pada tuan empunya gambar sebab bagi aku pinjam gambar korang... kredit untuk korang semua. 



6 comments:

  1. ohhh my teringat sangat dekat zaman kecik2 dulu..hehe seronok kan mainan kita dedolu..budak2 skang games je la

    ReplyDelete
  2. Mami DindaBella

    Best hek zaman kita dulu.. macam-macam permainan ada...

    ReplyDelete
  3. eh? tabung kancil tu..haha..teringat dulu2..

    ReplyDelete
  4. Pamie

    Rasa muda sekejap bila ingat zaman dulu-dulu

    ReplyDelete
  5. haaa3x... betul la semua tu.... teringat balik dahhhh...

    ReplyDelete
  6. Kazman & Sue

    Sesekali mengimbas kenangan.. terasa muda

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...