KAWAN-KAWAN SAYA

Friday, 28 October 2011

Semalam Aku Tercuti

hik!hik!hik! tajuk ntah hapa kemente ntah... Saje jerk nak cerita pasal semalam..... kenapa aku tercuti.

Aku semalam macam biase jerk... dah siap-siap gie kerja... dah sampai pun opis.... tetiba masa kat lift nak naik opis hubby aku tipon... katanye Haiqal tak sekolah semalam... lar ye ker... 

Cam ner aku tak tau yang dia cuti.... grope-gropenye dia tak bagi aku surat yang menyatakan dia cuti... grrr.... nape tak kasik tau ibu Qal.... ini boleh mendatangkan hangin kat ibu.... kekekeke...

Surat yang baru keluar dari beg Haiqal

Haiqal siap boleh kata kat abah dia yang dia dah kasik aku surat tu... ish... aku dengar dari dalam tipon... pas tu "sleng" bapak dia tu pun dah berbunyi cam tak puas ati jerk... 

eh.. amboooiii!!!!...ader plak nak salahkan aku lah.... dah memang anak miker tak bagi teman surat tu.. sebab tu teman taknye menahu Haiqal tu cuti.....
 
Aku pun balik ler rumah nak amik Haiqal... bawak opis sementara nak tunggu sekolah agama petang nanti...biar ler dia lepak kat opis aku.... Lepas amik Haiqal aku pun blah.... terus gie opis.... 

Dah sampai basement... dok melilau cari parking... ye lar dah pukul 9 lebih... mane nak dapat parking.... sebelum balik tadi memang canteek jerk aku dapat parking VIP... ini time dah penuh... mane nak dapat parking lagi...

Tetiba..... berbunyi lak tipon aku.... hubby aku tipon... ee...ehhh..... naper gelak2.... hmmm.... keter dia abis minyak kat hway... ggrrr...... geram Mak Jemah....  tak sempat aku masuk opis.... dah kene blah  balik.... 

sambil2 tu aku membebel sikit... naper tak isi minyak dulu sebelum keluar hway... dia kata ingatkan sempat sampai pam minyak... ha... sempat ler sangat... kan dah tersadai kereta aku tu kat tepi hway.... ish... ish... ish...ish.... Abis tue cam ner... aduh... dah pukul berapa Mak jemah tak masuk opis nie.....

Dah pukul 9.20 pagi

Lepas putus jerk call tu.. aku pun tak melilau lagi cari parking... terus cari jalan keluar...kekekekke kang tak jumpe jalan keluar lak susah dah ha..... terus gie pam minyak... botol memang dah memanjang ader kat bonet keter aku tu... isi minyak dalam botol.. terus gie destinasi sasaran.. heheheh...

Sampai jek... hubby terus menerpa aku... eh.. bukan aku.... botol minyak... botol ayor mineral aku dia potong.. buat corong nak masukkan minyak dalam tangki...

Potong Botol Mineral

Tuang

 Haiqal dah siap nak gie opis aku... kiranye hampa ler derang tak dapat gie opis aku... ntah mende yang ader kat opis aku dia beriya beno frust tak dapat gie...




Dah gerak....

Nengok kereta yang hubby aku bawak dah menghala ke Putrajaya.... kekekeke maksudnya dia pun cuti... heheheh suka-suka... Mak Jemah suka kalau dia pun cuti sama.. ye ler khen... aku susah2 menghadap "masaeellahh".... siap cuti lagi.. kalau aku cuti sesorang.. tak syok ler khen....

Ha... cenggitu ler ceritanye ngape aku tercuti semalam... cuti yang tak dirancang.... tapi syok juga...... ngeheheheh....






5 comments:

  1. minyak habiss!!!...haaa3x... kami pernah kena... ingat boleh sampai... rupanya sampai tepi jalan jee...

    ReplyDelete
  2. mak jemah aje gemo cuti cemah

    ReplyDelete
  3. Kazman & Sue

    Masa nak hadap masalah tu.. geram... tapi bila dah selesai lucu....lega jerk bila masalah dah selesai

    ReplyDelete
  4. shuqitza

    nak buat mende... suratan....

    ReplyDelete
  5. kamo di tag sis .. :) http://izzieizzam.blogspot.com/2011/10/kena-jugak-akhirnyer.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...