KAWAN-KAWAN SAYA

Monday, 10 October 2011

Jalan Petang @ Pantai Bagan Lalang

Petang semalam lepas golek-golek kat umah sebab kepenatan layan karnival kat sekolah Along.. tetiba aku terfikir ... cewah.. terfikir gitu.... nak gie pantai... biase ler yang paling dekat kat umah aku Bagan lalang... kalau Morib tak best berlumpur... Aku pun meow..meow sikit kat hubby... walhal jam dah pukul 5 petang pun.

Hubby aku macam OK jerk... wah.. lepas dia kata OK jerk.. terus aku bangun... suruh anak2 tukar baju apa yang patut... dah siap terus keluar... kejar masa ~~yang~~ dah petang.... Jalan-jalan alih2 sampai pantai dah pukul 6.. hmmm nampak kereta banyak dah blah... senang dapat parking...

Petang-petang air pun pasang.. tak panas sangat... bila sampai aku suh anak2 terus mandi... semua aku suruh buat terus.. tak boleh tangguh2 dah.. sebab dah petang... 


Ha.. apa lagi.. gie ler mandi. kang malam tak dapat mandi pulak


grrr.... sejuknye


Alololo.... naper cayang ibu nie.... takut air ker. 


Mula-mula sampai... sampai ler dah nak balik si Shahfiq nie asyik peluk peha abah dia jerk... takut hanyut agaknye.




Kami punye




Cantiknye hotel tu.... Mr.Chenta...anniversary kita yang ke 10 nanti kita gie sana hek.. boleh ler...boleh ler...


Dah main kat air.. naik darat pulak


Aku dan Dia... 

Bersamalah kita berdoa
semoga cinta kau dan aku
Bisa tembus ke pintu syurga
Bersama rahmatNYa

Alahai tetiba lak aku jiwang....


Meniarap atas pasir... hep.... nanti ibu kene cuci baju  tu.. penuh pasir dik...


Cinta hati kami


Main pasir




Dah jom balik.. bilas2 badan... siap bukak baju lagi....


Ha... lari...lari..... keh!keh!keh! debapnye ko... berlipat-lipat... tau lak ko malu hek... kalau ko kat umah tu.. terjoget-joget tak de seurat benang... 


Lepak-lepak kat situ dalam sejam jerk. Lepas balik nak hantar Shahfiq balik Sungai Way.





6 comments:

  1. aiiii peluk tak mo lepas si kawan ni

    ReplyDelete
  2. wah...meriahnyaa...pantai tu pun tempat kami selalu turun riadah seisi keluarga.... makan ikan bakar atau lepak2 malam minggu.... anak2 main layang2...

    ReplyDelete
  3. Bestnya dah plan nak pegi tp x jadik2 pun lagi

    ReplyDelete
  4. Kazman & Sue

    Saya pun selalu turun situ.. sebab bagan lalang yang terdekat ngan rumah saya...

    ReplyDelete
  5. Mami DindaBella

    Naper lak tak jadik...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...