KAWAN-KAWAN SAYA

Friday, 3 June 2011

Aku Rindu Zaman Dulu-Dulu

Masa aku tengah duduk mengelamun... kadang-kadang teringat zaman dulu-dulu. Kenapa pantas betul masa berlalu.. Aku dah tua ker... ye lah... aku makin tua... nak-nak bila tengok anak-anak dah membesar..  


Aku rindu betul zaman dulu-dulu... Aku rindu nak gie rumah arwah atuk aku kat Serom/Muar... nak jalan sana.. tapi sekarang ni nak jalan tanpa tujuan tak kuasa aku. Sebab dah tak de sapa. Dulu raya mesti balik Serom.. best raya kat Johor nie.... 




Sungai Serom... aku pun tak perasan ni kat mane... dekat ngan kubur ke...  sape2 yang dari sana cuba betulkan kalau salah...




Selain dari Serom ni aku memang rindu betul2 kat Jaya Supermarket kat SS14 PJ. Nie Jaya yang biru tue... bukan baru punye hek.. sejak Jaya tu roboh... aku rasa macam hilang tugu keremajaan aku. Ye lah Jaya tu tempat warga S.M(P) Sri Aman PJ..lepak.. tak ter kecualilah aku...

Wah.. aku rasa muda bila nengok bangunan ni..


Nie satu lagi bangunan yang beri seribu satu makna... bukan sebab kerja... tapi kat food court dia tempat aku dan member2 lepak...tempak cari ilham.. tempat cari gaduh.... 


Aku selalu lepak ngan saper... ngan orang2 ini... nie classmate aku masa study.. intake June 1999... yang bertahan ler....sepanjang pembelajaran...yang baju jalur2 tu akunye lecturer... Lecturer paling baik n sporting yang pernah aku jumpa...




Eh... kenapa gambar korang nie berterabur bila masuk blog aku hek... cuba jawap sikit... puas aku susun.. tak molek2 pun...

Apapun aku rindu kat kenangan-kenangan  dulu. Kalau diberi pilihan tahun bila aku nak pergi.. pasti aku akan pilih tahun 1993 sehingga ke tahun 2001.. sebab apa... sebab itu tahun keremajaan aku... masa yang amat seronok untuk dikenang di hari tua... heheheh... macam sekarang nie ler... aku dok mengenang kisah silam... usia dah tua khen...


4 comments:

  1. salam,.pes time dtg sni ni,.hehe,.

    nk jmpot join ga,akk d tagged tau,.hehe,..sile2,.CM amik je sesape yg bru snggah blog CM,.hehe,.jgn mrh ek,.hdiah die best2,.jom la,.

    ReplyDelete
  2. hehe,,bestnyee..sporting ek lect semua 2..best2..=)

    ReplyDelete
  3. memang kdg2 yg dulu2 tu sweet sgt

    ReplyDelete
  4. Cikida

    memang best n sporting

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...