KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, 2 June 2011

FIL Excident

Hari Jumaat baru ni aku dikejutkan dengan berita yang tak best didengar. Hubby tipon katanye...FIL aku eksiden... what... eksiden... huhuhu... apa lagi jom ler balik kampung.... petang tu jugak aku terus bersiap balik kampung.... ambik ShahFiq... pas tu beli makanan.. makan siap2... pas tue bertolak.. 


Kami sampai kat Hospital Teluk Intan dalam pukul 1 malam.. cenggitu ler time dia.. masa sampai tu.. FIL aku baru keluar dari wad kecemasan. Tapi aku n anak-anak.. ngan puak-puak hubby tak bley masuk wad pun... maka tunggu ler kami kat pintu masuk.. sementara tunggu adik-beradik Hubby nengok bapak deme.... pas tue balik


Esoknye tengahari baru aku datang balik melawat FIL. Tapi aku tiba awal sangat ler pulak... guard tak bagi naik... katanye pukul 12.30 baru bley masuk.... la.....pulak.... tak pe lah... aku khen warganegara yang patuh dan mendukung undang-undang negara... maka aku pun duduk ler lepak kat tempat yang derang sediakan.


Papan tanda ni aku tujukan khas untuk hubby aku.... khik!khik!khik!!!


Sabar menunggu


Tapi tak aci tau.. guard tu bagi masuk orang-orang India... tak ikut time pun... tak baik tau cenggitu.... bersifat perkauman pulak... dey... nie kan Malaysia.. 1 Malaysia ma... mana boleh pilih-pilih kaum... kalau cenggitu macam ner nak capai seruan Kerajaan.... apa dah... buat keje betul-betul ler


Waktu Operasi

khik!khik!khik!.... hey... Fadliza.. korang anak-beranak yang sampai awal.. ada hati nak marah guard plak.... huhuhu... lama gak aku menunggu tau.. dekat setengah jam... ishh... masa menunggu tu.. geram jerk aku nengok guard tu...cait... 

Aku bukan marah dia sebab apa... cuma kalau nak kuat kuasakan undang-undang.. biarlah adil... jangan kira kaum dan bangsa.... betul tak apa aku kata. huhuhu.. membebel plak aku...


Owh.... kesiannye FIL aku... kaki dia retak.... jari patah.... katanya masa eksiden tu jadi dia terkulai.... aku bukan boleh nengok orang tua sakit... berdarah-darah bagai... boleh bikin nangis wo...




Hubby ngan ShahFiq... ShahFiq tu tak boleh berenggang ngan botol


khik!khik!khik!.. nengok kat poket belakang hubby aku tue.... ShahFiq dah tak nak pegang botol dia... 



Puak-puak hubby





Nasi hospital... Haiqal dok jeling-jeling nasik atuk dia tuh....


Kaki dan tangan... kaki tuh difahamkan retak tulangnya.. jari patah... masa eksiden tu FIL aku kata terkulai jari dia... aduh... aduh... seriau aku mendengarnya...


Wheel Chair... wilcha...


MIL aku yang setia menunggu


uish.. Abah... naper dipandang doktor tu cenggitu.... jangan...jangan..... heheheh doktor tengah nak taruk besi ke hapa ntah tu.. kat jari dia... nak support jari supaya tak bengkok


Adoiyaiiii.... sakitnye.... bengkak...


Balut lagi


Apa-apa pun kami sekeluarga mendoakan semoga Abah cepat sembuh.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...