KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, 28 April 2011

Aku Excident

Semalam tengahari aku masa aku nak hantar anak aku ke sekolah agama.. 
satu insiden yang tak best terjadi.. huhuhuwa.... ahkak eksiden. 
Kereta aku ngan motor. 


Teruk Jugak orang bawak motor tue.  huhuhu patah kaki dia...
what... aku eksiden sampai patah kaki orang... hohoho... dasyat tue.
Memang Dasyat pun.


 Orang yang bawak motor tu Indon. Tak de lesen plak tu. 
Tapi selamat jugak sebab indon tu tak de lesen. huhuhu.. 
pas tu aku ajak dia buat repot polis.. dia tak nak... 
sebab aku ajak buat repot polis tu sebab aku tau dia tak akan nak punya. lesen tak de.. 
dokumen perjalanan pun silap2 tak de. 

Tapi tak pe.. indon tu pun tak nak panjang2kan cerita. 
Aku pun hantar dia gie Spital. Hospital Putrajaya. Sebab tu paling dekat. 


huhuhu... kaki dia.. seluar koyak-koyak bagai


Kaki...Kaki...Kaki...Lagi Kaki.... 



Ni kat spital.


Nurse tu siap sound aku.. kat sini tak bley amik gambar.. 
Aku pun jawab.. owh ye ker.... tapi aku amik jugak... 
Degil sungguh ko Fadliza. Time macam ni pun nak melawan lagi. 
Tapi aku khen blogger... nak jugak gambar untuk memenuhi blog aku nie...



Ni masa nak keluar dari kereta aku


Medical Assistant tengah bawa pengusung


Dah angkut keluar kereta aku dah mamat ni. 


Inilah hasilnya kereta aku jadi


Masa nak hantar mamat tu gie hospital.. tengah mengerang 
dalam kereta aku.. aku tekad kene hantar anak-anak aku sekolah dulu. 
Kalau tak susah urusan aku. Maka dalam kereta tengah mengerang sakit mamat tu.. 
aku hantar anak aku ke sekolah.


Haiqal macam takut nak menangis ajer. 
Sabar yek anak-anak. bila kita dilanda musibbah.. kene ingat TUHAN. 
Bila kita ingat.. kita akan tenang... macam ibu korang ni... Jangan cepat panik. 
Nanti kita punya otak tak berjalan. Nak berfikir susah.


Macam tu ler cerita aku eksiden.



2 comments:

  1. ish2 teruk jgk ni...
    nasib baik lady ija n anak2 xada pape...
    alhamdulillah smua selamat kn....

    ReplyDelete
  2. Shahrihan...

    Syukur sangat saya tak apa-apa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...