KAWAN-KAWAN SAYA

Tuesday, 30 November 2010

Hias Gerbang

Ari minggu semalam... pintu gerbang dah dipasang n dihias. Warna hitam putih... Mak aku dari dulu nak pintu gerbang ni... kali ni kami usahakan jugak untuk membina pintu gerbang untuk mak.. heheh bukan untuk pengantin..:D

Fizah.... tengah membega rantai manik


Reka corak gerbang ni aku tiru dari kedai Sayang You Semua House KL. Simple n senang nak buat. Tapi tak tau le cantik ke tidak kitorang buat...


Eh.. cuba korang perati betul2 kat dinding tu.... hehehe dah ader conteng.. tu mesti cucu-cucu mak aku... Walhal abang... ke adik aku cam tu lah...  baru jerk cat.


Tengah gantung manik kristal


Ni nak siapkan langsir bilik pengantin...
Pengantin lama ngan pengantin baru yang buatkan...


Tara.... ok tak....gerbang ni...

Friday, 26 November 2010

Rembat PS2 Pak Andak

Hari Sabtu lepas mak+abah aku sampai Sungai Way....(balik dari Perak) aku pun berangkat le ke Puchong.. eh.. ade plak antara anak2 aku tu yang kononnye tak moh ikut balik... 

Aku pun umpan ler derang ngan PS2 adik aku.. heheheh laju jerk derang ikut montot aku ni.... wah.. korang nak ikut bukan sebab ibu hek... sebab play PS2 Pak andak rupanye...

Pagi Ahad tu aku gie rumah baru... ntah bila ler aku nak pindah.. susah beno rasenye...


Tu nak berebut remote control dah tu... bukan nak syer..bende alah tu ader satu jerk.. satu lagi rosak....



Nengok muka Haiqal tu.. tu mesti aksi kereta tengah corner... berpusing segala benda si Haiqal :lol:



Kat family hall.. kosong jerk kan.. tak tau nak hias cam ner.. hehehe ongkos tak cukup pun ye jugak...:lol:


Nengok dia pusing lagi....



Game ni le yang derang ni berpusing tertonggeng bagai



Geramnye..... heee...........



Apa ler yang dia tak puas hati tu.. nengok orang pun macam nak telan



Ini jugak senang... korang sibuk2 aku tidow ajer....

Wednesday, 24 November 2010

Nikahkan Ajer Budak Ni...

Alhamdulillah.. dah selamat Ilan  nikah hari Jumaat ari tu... Lepas Asar depa nikah...

Fizah tengah angkut duit mas kahwin... Pak cik Raja yang berambut putih tu....

Pak Cik Raja...

Pak Cik ni banyak betul jasa pada adik beradik aku.... setiap kali adik beradik aku termasuk aku nak kahwin.. Pak Cik ni lah yang jadi orang kuat kami. Semoga panjang umur dan murah rezeki Pak Cik Raja. Allah sahaja yang membalas segala jasa dia pada kami.

 
Saat2 akhir bergelar orang bujang

Semua dah nak bertolak menuju surau untuk upacara pernikahan

Mak ngan Abah

ShahFiq sekarang ni tak boleh berenggang ngan abah aku....

Apa yang di seloroh tu...

Saat mendebarkan.. tok kadi tengah semak segala dokumen


Inesen nye muka... :lol:


Bapak pengantin pompuan yang nikahkan...

Wani... Leganye dah selamat hek....

Sudah bergelar suami isteri.....

Jom Balik Sungai Way

Lepas ilan nikah tu aku terus balik Sungai Way.. Dah pukul 6.40 petang... Esok Along ada persembahan. Jadi nak ke tak nak... kami kene balik jugak.

Dalam perjalanan kami singgah kat RNR Tapah.. Makan... lapar huhuhu... makan nasi ayam jerk.. tu pun punya lar ramai orang kat food court tu.. aku tapow jer nasi ayam.. makan kat wakaf tepi food court tu... selesa jer..

Pandangan foodcourt dari wakaf yang kami lepak
Gelap kan.. kamera aku tak canggih... huhuhu...

Tengah bersedia nak "NGAP"

Hubby tengah melayan kerenah anak bongsu dia....

Apa yang gembira sangat tu nak.....




Nengok aper tu dik...

Tukar pampers.....

Pas siap semua kami pun meneruskan perjalanan... sampai Sungai Way dalam kol 10 malam....

Thursday, 18 November 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha

Aku mulakan dengan ucapan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada semua yang membaca blog ni. 

Aku seperti biasa.. beraya kat Sungai Way. Tahun ni raya haji aku kat sungai way meriah.. sebab semua adik-beradik aku ader... ye lah biasenye ader yang sopak... tak cukup corum... tapi kali ni semua ader... best.. sambil2 tu kami pun sibuk nak menyiapkan hantaran Ilan yang nak nikah hari Jumaat.

Kat Sungai Way.. tak kira raya apa jenis mesti ader ketupat.. rendang....kurmak..... kuah kacang n lodeh.... aku macam biase le masak rendang n kurmak... selalunye kuah kacang n lodeh pun aku masak.. tapi raya ni kan ramai.. so kuah lodeh adik ipar aku masak.. kuah kacang... abang aku beli...ish.. buat pe le di beli... tapi dia dah beli... si tak yah le aku masak sambal kacang kali nie....


Beras yang dah ditos untuk diisi ke dalam kelongsong


Kelongsong yang mak aku beli... dah sedia untuk diisi...


Dah isi beras.. tinggal nak rebus ajer...


Ketupat mak aku dah beli kelonsong.... selalu aku nganhubby menganyam ketupat tu.... mungkin sekarang ni masing2 bizi... taksempat nak menganyam ketupat......

Perdana Menteri tengah tunjuk cara nak buat ketupat...
Hehehe... masa aku tengah buat ketupat ni.. sibuk betul ini budak kecik...kalau marah.. dia marah aku balik....

Anak adik aku.... tembam.. nak geget ajer aku rasa.....

Bahan2 nak merendang.....

Rendang sedang ditumis

Tuang santan... lemak..berkrim.....

Dah nak kering.....




Lodeh ngan rendang......

4 jerk lauk raya kali ni.. selalu ader kari....

Juadah pagi raya... plastik ape laku tu... heheh anak aku sibuk nak nasik lemak... ntah ngan mamak mana dia beli.. orang sibuk nak makan ketupat.. dia sibuk nak makan nasik lemak... apa peel ini budak...

Air teh 'O' panas.... sedap sungguh bila digandingkan ngan makanan berlemak....

Apapun... nak jumpa raya yang kami dapat berkumpul ramai2 adik beradik agak sukar sekarang ni.. sebab masing2 ada family....ada yang balik rumah mak mertua... so perkara ni memang tak boleh dielakkan... peluang yang ada kami gunakan sebaik mungkin... ini pun kebetulan sebab mungkin raya jatuh hari Rabu.. sehari lak tu.. pas tu si Ilan lak nak nikah.... sebab tu dapat kami berkumpul...

heehhe.. dulu masa aku kecik2 kitorang satu family 6 orang jerk... sekarang dah 16 orang...  tak lama lagi 17....pas tu 18.... dan seterusnya...
dah kene buat carta family nampaknya......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...