KAWAN-KAWAN SAYA

Wednesday, 20 October 2010

Cerita Pasal Study Area

Pagi-pagi buta ni aku nak cerita sikit pasal study area anak-anak aku... Table top tu dibina semasa pekerja sibuk buat rumah tempoh hari. Area ni dulu adalah bilik kecil yang agak sempit dan kalau tak buat study area ni mesti tak tau nak buat apa bilik nie... Pintu diubah menjadi arch(betul ke aku eja ni). Tingkap pun dipecahkan untuk membuat laluan ke bilik anak-anak , toilet dan laundry area...





Mesti ader yang tertanye kenapa nak buat kat luar .... kat dalam bilikkan boleh letak meja study....



heheh jawapan aku:


Dulu aku pernah muda jugak... pernah sekolah.... bila mak abah suh baca buku aku masuk bilik... tutup pintu.. apa lagi baring-baring... belek-belek kucing... hehe aku pencinta kucing dulu... bila dah beso sikit.... tarik telefon dalam bilik.. bergayut ngan pakwe... kui!kui!... gatal sungguh.. zaman sekolah dah cari calon jodoh.... Pas tu bila dah pukul 10.00 malam jerk.. tayang muka kat depan mak abah, kununnye dah siap study ler tu... kejam sungguh aku pada diri aku sendiri...hehehe... sib baik ler aku tak kandas dalam hidup aku...alhamdulillah.. syukur pada TUHAN.



Kesimpulannya aku tak mau anak-anak aku tu mewarisi sifat aku dulu.. hehehe.. kalau nasib baik jadi ler cam aku.. tak study pun lulus gak SPM aku dulu... dapat gak merasa belajar kat ITM(sekarang UITM... tapi tak habis pun study kat ITM dulu.) dapat gak belajar kat Cosmopoint.... kalau nasib tak menyebelahi aku dulu... apapun biarkan anak-anak aku tu belajar kat tempat yang senang aku nak memantau... aku buat sehabis daya dan sehabis baik untuk anak-anak kesayangan aku tu... Semoga kejayaan berpihak kepada mereka. Amin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...