KAWAN-KAWAN SAYA

Thursday, 30 September 2010

Jamuan Raya MOA

Semalam Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani buat jamuan raye. Maka free aku lagi.

Gerai ABC



Aksi-aksi hadirin



Keropok Lekor n Popiah otak-otak



Molly tengah asyik memenuhkan perut..



Wednesday, 22 September 2010

Bakal Kediaman Yang Aku Diami

Nie gambar terbaru rumah aku. Banyak dah siap.Semalam gie nengok pekerja tu dah start cat bahagian luar rumah. Sajer aku pilih kaler gelap sikit, kalau kotor tak berapa nampak.



Pandangan dari tepi



Beranda yang baru dipasang tiles. Luaskan beranda ni..

Tuesday, 21 September 2010

Indahnya Raya

Cerita ceriti aku di hari Raya. Aku tahun ni beraya kat Sungai Way .. heheh memang tetiap tahun beraya kat Sungai Way dulu pun. Lepas semayang raya family aku memang berkumpul and makan bersama. Syok.. sambil2 tu teringat raya zaman dulu-dulu.. teringat arwah mak tok aku.. semuanya kenangan yang telah berlalu masih kukuh dlam ingatan..


ish... menjiwang pulak.. apa pun al-fatihah untuk atuk aku...


Ni bapak aku tengah baca doa sebelum makan .. yang sebelah tu anak kecik aku... heheh muka sekerat tu anak buah aku..


Juadah-juadah yang dihidangkan masa raya


Mak dan adik beradik aku.. makan tak hingat orang mak aku tuh... muka pun tak mau angkat bila orang amik gambar..



Raya ke - 2 aku balik kampung Hubby kat Perak. Pas tu gie jenjalan kat umah Pak Sulung...


tu gambar Pak Mertua aku and mak mertua aku... heheh pertama kalinye aku tayang muka derang...


Kat bawah ni muka-muka cintaku....


tu aku.... heheh berminyaknye muka... ye lah dah petangkan... raya sakan.. berminyak le muka


Jenjalan Kat Jln TAR

Ari Sabtu ari tu aku jenjalan kat Jalan TAR... Lama sangat aku tak sampai kat pasar malam tu.. maklum ajer ler.. dah beranak pinak ni susah sangat nak jalan kat tempat sesak cenggitu. Sebenarnye aku temankan mak aku gie cari barang kawin adik aku kat Semua House tue... sambil tu menyinggah kat Pasar Malam makan laksa lagi.


ni laksa yang dah habis... tak sempat nak snap masa penuh.. heheh tak ingat...


hehehe tu lapo beno .... kakak ipar aku... tak cover cun lansung minah tu...


Suasana kat Pasar Malam Jalan TAR



Memang best sesekali terlepas ni... rasa cam nak pergi selalu.. tapi apakan daya... owh... kakak ipar aku tu pun terlepas sangkar jugak.. heheh seronok kau yek...


Ari Sabtu ari tu aku jenjalan kat Jalan TAR... Lama sangat aku tak sampai kat pasar malam tu.. maklum ajer ler.. dah beranak pinak ni susah sangat nak jalan kat tempat sesak cenggitu. Sebenarnye aku temankan mak aku gie cari barang kawin adik aku kat Semua House tue...  sambil tu menyinggah kat Pasar Malam makan laksa lagi.


ni laksa yang dah habis... tak sempat nak snap masa penuh.. heheh tak ingat...


hehehe tu lapo beno .... kakak ipar aku... tak cover cun lansung minah tu...


Suasana kat Pasar Malam Jalan TAR


Memang best sesekali terlepas ni... rasa cam nak pergi selalu.. tapi apakan daya... owh... kakak ipar aku tu pun terlepas sangkar jugak.. heheh seronok kau yek...

Monday, 6 September 2010

Mahligai Impian Hampir Menjadi Nyata

Semalam petang aku gie melawat rumah baru ku itu. Hmm... banyak dah siap tapi tembok tak buat lagi. Aku sebenarnya kalau boleh nak duduk dalam raya nie.. tapi memang tak de harapan. Pekerja-pekerja tu pun dah nak cuti. So aku baget dalam tengah raye selesai semua kerja2 kat rumah aku tu. So ni aku taruk gambar yang terbaru untuk kenangan aku sendiri.


Ni terselit plak gambar 2 hero aku tu. ntah bile derang ni bukak pintu n munculkan kepala...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...